Select Your Language

                       


Van de redacteur

Istanboel? Ja,


Oude stad
Byzantijnen
Ottomaans
De Turken

De mensen
Regering
Wat is er gaande?
Ter Zuiden van de
Waterwegen

Parken
Flora
Fauna

Uitgaansleven
Festivals in Turkije

Boeken
Poezie
Artikelen

GAZIANTEP

  Werk met ons  

  Contacteer ons      

ISTANBUL  

Istanboel is in vele opzichten een unieke stad. Verspreid over twee continenten, ligt het geografisch en strategisch in een ongeevenaarde positie. Tussen de Europese and Aziatische oevers stroomt de adembenemende helblauwe Bosporus met z’n constante levendigheid van heen en weer varende schepen en bootjes. Al genietende van de roze-oranje zonsondergang over een silhouet van koepels en minaretten vergeet men al gauw alle problemen van de dag.

Met 2660 jaren fascinerende geschiedenis achter zich, ooit de hoofdstad van het Romeinse en Byzantijnse rijk, en vervolgens van de Ottomaanse sultans, barst Istanboel van de musea, paleizen, moskeeën en kerken, de één nog spectaculairder dan de ander. Er is genoeg historie te zien in Istanboel voor een volle twee weken, en daarna is er nog zoveel meer!


Istanboel gaat vooral over haar mensen. Hun gastvrijheid kent weinig grenzen. Turkse mensen zijn vriendelijk en hulpvaardig. Ze zijn trots op hun land maar tegelijkertijd vol bewondering en respect voor buitenlanders. Ze zijn vrijdenkend en tolerant over andermans levensstijl en religie. Bovendien is Istanboel nog steeds één van de veiligste steden in de wereld, ook voor alleen-reizende vrouwen.

De mensen in Istanboel zijn dol op culturele evenementen. Er is altijd wel ergens een festival aan de gang: films, alternatieve films, jazz, klassieke muziek enzovoort. Concerten worden vaak gehouden in sprookjesachtige historische plaatsen.

Maar laten we vooral niet modern Istanboel vergeten! Dankzij Atatürk, is Istanboel vandaag de dag een moderne cosmopolische stad, die het beste biedt van zowel Oost als West. Nerveus rennend van de ene ongelofelijke bezienswaardigheid naar de andere, is het makkelijk voor toeristen te vergeten dat de stad van vandaag ook enorm veel te bieden heeft

Het winkelen in Istanbul gaat bijvoorbeeld heel wat verder dan de kleurrijke aanwinsten van de Grote Bazaar. In het mondaine Nişantaşi vindt men alle bekende mode-ontwerpers op een rij. Al wandelend over Abdi Ipekçi straat waant men zich al snel op New York’s Fifth Avenue of Rue Faubourg St Honoré in Parijs, vooral als men een superelegante Turkse dame ziet voorbij huppelen op de dunste naaldhakken met haar gloednieuwe Armani aanwinsten al hangend naast een Gucci handtasje!

En het uitgaansleven, en het eten! Istanboel barst van de restaurants, van traditioneel Turks, met z’n vele regionale vlees- en visvarieteiten, tot allerlei soorten internationale keuzes. Vele van deze restaurants hebben terrassen met adembenemende uitzichten over de Bosporus. Sommige liggen vlak aan het water en combineren verscheidene bars en restaurants, die na een uur of 11 s’avonds dan weer in een hippe nachtclub worden omgetoverd. Dit zijn de restaurants waar de moderne welgestelde Turk graag eet. De meesten hebben zo’n fantastisch uitzicht en atmosfeer dat men de stad nooit meer wil verlaten! 

Zo kan ik nog uren doorgaan. Het is niet voor niets dat ik besloten heb hier te gaan wonen Ik hoop dat u snel hier naartoe komt om zelf uit te vinden wat deze stad zo bijzonder maakt!

Eveline Zoutendijk
Eigenaresse Sarnic Hotel 

Hotels
Tours
De taal
Bruisend Beyoğlu
Autoverhuur
Het geld
Het eten
De dranken
Restaurants
Cafes

Luchthaven 

Monumenten
Moskeeën
Het weer
Spreken 
  we al

Bazaars
Winkels
Schilderlessen


Architectuur
Calligrafie
Miniaturen
Schilderijen
Tapijten en 

Homo's en Istanbul Life.Org : Ishak Pasa Caddesi No: 6 Sultanahmet / ISTANBUL - TURKEY
Tel :
 + 90 (212) 638 12 15   Fax : + 90 (212)  638 76 06  - 638 12 15  E-mail :  info@istanbullife.org
Copyright © 2000 Istanbul Life ORG. All rights reserved. Design by SENGULER TOURISM